Coaching ouders

Elk kind weet hoe te groeien, dat is zijn natuur. Wij als begeleiders zijn er om de voorwaarden te scheppen voor die groei. Om ruimte te geven en te begrenzen waar nodig. Die taak kan soms erg lastig zijn. Een kind kan alleen maar leren lopen door soms ook te vallen.

Als je kind te maken krijgt met zaken als het verwerken van een scheiding, leerproblemen, faalangst, pesten of andere moeilijke situaties, kan het heel prettig zijn als iemand met jou, als ouder, meekijkt. Vooral als het niet duidelijk is wat je als ouder het beste kunt doen of geven aan je kind. Ook kun je soms een tijdje vast lopen in de communicatie met je kind. Je weet niet meer hoe je hem kunt bereiken. Je kunt dan samen in negatieve patronen terecht komen.

Mijn werkwijze
Een oudercoachingstraject begint met een intake van 1,5 uur. Hierin bespreken we uitgebreid waar je tegen aanloopt in de opvoeding van je kind. Als coach kijk ik met een betrokken hart en met een professionele blik mee naar de situatie. Ik kan je zo ondersteunen en spiegelen waar nodig. Afhankelijk van de problematiek stellen we een kort of langer durend traject samen.

Opvoeden en kinderen begeleiden naar zelfstandigheid kan een lastig proces zijn. Ik wil je uitnodigen om weer met een nieuwe, open blik en nieuwsgierige houding naar jezelf en je kind te kijken.

Methodieken
Ik werk met veel verschillende soorten methodieken. De fluisterkind methode, transactionele analyse, mindmap, geweldloze communicatie, rollenspelen, en vele andere creatieve werkvormen, waarbij je op een speelse manier weer inzicht en handvatten krijgt in jezelf, je kind en de situatie.
Dan kunnen jullie weer genieten en leren van elkaar. Dit wens ik iedere ouder en kind van harte toe!

Je bent van harte welkom voor een eerste vrijblijvende kennismaking!